Om mig

Mitt namn är Ida-Marie, jag är 25 år gammal och har just flyttat hem tillbaka till Jakobstad. Bor i ett trähus i underbara området Skata med min sambo Anders Stenman, och vi har både just flyttat från studielivet i Åbo. 2013-2016 studerade jag till Samhällspedagog vid Novia, genom vilket jag fått kunnande inom projektledning, evenemangs arrangemang och fler sociala färdigheter. 2017 fortsatte jag studera vid Centria till Tradenom, och siktar på att bli färdig 2020 (gärna tidigare). 

Under de senaste fem åren har det hänt mycket, bland annat har jag satsat mycket på min roll som tränare inom redskapsgymnastik och genom det fått jobba mycket med barn och ungdomar. Något av det bästa som hänt är att jag och Maria Frände tillsammans startade företaget Finemang ÖB år 2014, för att utveckla den finlandssvenska bloggvärlden och arrangera evenemang. Genom företaget har vi ordnat flera event, och det största var absolut Galan som vi ordnade i Vasa både 2015 och 2016. Då om någonsin fick vi lyfta fram alla duktiga finlandssvenska bloggare och influencers.

Jag älskar att fotografera och filma, spendera tid med vänner och familj, träna och framförallt: choklad! Jag har alltid varit engagerad i mycket som händer, har en stor kärlek för Österbotten och speciellt hemstaden Jakobstad. Det känns som att det är dags för oss unga att ta ett steg framåt, få vara med och påverka de beslut som görs för samhället och som påverkar vår framtid. Jag tror på det finska politiska systemet, men ser självklart att det finns mycket vi skulle kunna bättra på. 

Utbildning

Centria, Tradenom 2017- 2020
Novia, Samhällspedagog 2013-2016
Jakobstads Gymnasium 2009-2012

Nuvarande arbete

Verksamhetsledare, Finn Jakobstad r.f.
Redskapsgymnastik tränare, FIF r.f.
CEO för Finemang ÖB

Tidigare arbetsplatser

Jakobstads Citygrupp
Fitness Club
Shell T. Wiklund
Stadhotellet i Jakobstad

Andra uppdrag

Jakobstads fullmäktige 2017-2020
Kultur- och idrottsnämnden i Jakobstad
Finn Jakobstad r.f.
Finlands Svenska Gymnastikförbund
ÖID gymnastiksektion

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *